Всяка година американците харчат над 20 милиарда долара за подаръци за Свети Валентин, картички, романтични вечери и др. Но какъв е празникът на любовта, без да изненадате половинката си с нещо специално?

 

Според проучване мъжете и жените имат доста различни навици и очаквания за деня на Свети Валентин. Жените са с 33% по-склонни от мъжете да не харчат нищо, докато мъжете са два пъти по-склонни да похарчат пари за празника.

 

Друг интересен факт е че по-младите (на възраст 23–29 години) имат най-високи очаквания за деня на Свети Валентин. Що се отнася до „по-възрастните“ (30–38-годишни), прахосването на впечатляваща сума пари за Свети Валентин не е толкова важен приоритет и те влагат по-разумен бюджет за изненада на половинката си. И това не означава, че самата любов избледнява с течение на времето - това, което всъщност отшумява, е натискът да се впечатлим един друг точно на 14 февруари. Ясно е че за много двойки, колкото по-дълго са заедно, толкова по-малко им е необходимо да доказват любовта си чрез подаръци.