Ако искате да спестите пари от сватбения си бюджет, защо да не планирате сватба извън сезона?

 

Това е просто въпрос на търсене и предлагане: Ако се ожените по време на по-малко популярни периоди от годината всички доставчици ще имат по-ниски цени. Разберете какви са „изключените“ месеци по-долу. 

Кога е сватбеният сезон?

Пиковият сватбен сезон (известен още като най-популярното време на годината за сключване на брак) варира леко от година на година, но обикновено края на лятото и началото на есента са най-популярните времена за сключване на брак. Около 75% от всички сватби се провеждат между май и октомври. Най-популярните сватбени месеци са септември, юни и октомври.

За много двойки са от значение топлото време, място на открито или зеленина. Но очевидно това е най-натоварения период от годината, така че разходите по организиране на събитието вероятно ще бъдат по-високи.

Кога са извънсезонните месеци на сватбата?

Дълбоките зимни месеци (януари, февруари и март) са най-малко популярни за сватби.

Тъй като има по-малко търсене, вероятно в този период ще получите по-ниски цени за сватбени услуги, като кетъринг, фотограф и цветя (изключение правят Свети Валентин, Цветница и 8-ми март разбира се, когато цветята не се предлагат на стандартна цена).

Ако искате да спестите пари от сватбата си и нямате нищо против вероятност за сняг защо пък да не изберете зимна сватбена дата. Обещаваме, че снимките ще станат прекрасни и в двата случая.