Организирането на бюджетно моминско парти може да е трудна задача в наши дни, но определено е възможно стига да поискате. Покрай многото си приятелки вероятно вече сте присъствали на поне едно моминско парти и знаете, че разходите може да се натрупат много бързо.

Колкото и да обичате приятелите си, пътуването за моминско парти и нощувки наистина могат да се отразят на портфейла ви. Затова е успокояващо да знаете, че ако искате да знаете как да планирате моминско парти, без да влагате твърде много пари има как да се случи.

Споделяме няколко идеи за моминско парти, които ще позволят на банковата ви сметка да „диша“ и същевременно всички присъстващи ще си прекарат приятно.

Домакин на парти с преспиване

Има причина, поради която партита с преспиване са предпочитани особено сред тинейджърите. Те са забавни и обикновено включват всички ключови съставки за гарантирана страхотна вечер. А и разбира се е евтина идея за моминско парти като цяло.

Ако организирането на това епично парти с преспиване не е възможно да се случи във вашия дом или в жилището на ваш приятел, помислете за наемане на AirBnB или дори за булчински апартамент в близък курорт за една нощ. Има и добавен бонус към опцията да наемете подходящо помещение - не е нужно да почиствате на следващата сутрин.

В търсене на големи височини

В наши дни моминските партита все повече са фокусирани върху грижата за себе си и грижата един за друг. Така че защо да не обърнете хронологията на моминското парти и да не съберете всички заедно рано сутринта на някой връх на фона на величието на майката природа?

Започнете деня в дома на някое от момичетата с домашно приготвени сокове и чаша кафе, а след това се отправете на поход в планината. Това гарантирано ще възобнови енергията на всички ви след няколкото месеца стрес и сватбено планиране. Не забравяйте да си вземете вода, малко закуски за импровизиран пикник, където можете да играете парти игри, да споделите спомени, да изненадате булката или просто да се насладите на гледките заедно.

Ако в близост до вас няма планина помислете за провеждане на групова йога сесия, тренировъчен клас, което ще ви помогне да задействате ендорфините на всички - точно навреме за предстоящата сватба. Забавен брънч след поход или след тренировка е по-малко разточителна алтернатива на изисканата вечеря. Тази идея за бюджетно моминско парти ще ви позволи да направите много и достойни снимки за Instagram.

Опитайте дегустация или … няколко

Ако алкохолът е ключоваа част за настроението по време на партито, тогава има много възможности за забавни организации, свързани с алкохол, които няма да ви навредят финансово. Вместо да прекарате нощта прескачайки от един бар в друг може да помислете за старт на вечерта с предварителна игра у дома. Украсете количка в бара и предварително помолете гостите си да приготвят коктейли по забавни и оригинални рецепти.

Друг интересен вариант е да наемете частна зала, така че всеки да може да се отпусне, докато се наслаждава на споделен кег с бира или коктейли, в зависимост от настроението и предпочитанията на групата. Може да потанцувате, да си направите частно караоке или просто да се посмеете заедно на забавни спомени. Разходите несъмнено ще бъдат по-ниски от това, което бихте похарчили ако цяла нощ обикаляте по баровете.

Ако предпочитате по-спокойна атмосферата, помислете дали да не посетите любима винарна за дегустация. На място бихте могли да си купите няколко бутилки и да продължите празненството на пикник на територията на винарната, в близък парк или в дома ви. Разбира се ако се интересувате повече от уиски или бира, то обиколка на дестиларна или пивоварна с включена дегустация определено може да бъде едно забавно следобедно занимание, което е с относително ниска цена и не малко възможности за снимки.

Домакин на луксозна вечеря

Какво е страхотно парти без добра храна? Вечеря на вън с 5-степенно меню може да е извън вашите възможности, но това не означава, че не можете да се насладите на същия добър вкус в удобствата на собствения си дом. Храната и готвенето са чудесен начин да съберете хората - особено тези, които може да се срещат за първи път - така че какъв по-добър начин да отпразнувате приятелствата си, отколкото като наемете гурме готвач, за да създадете персонализирана вечеря за булката и събралите се приятели. Като забавен начин да направите ястието и изживяването още по-специално, помислете за създаване на персонализирани менюта за събралите се момичета, като съгласувате с главния готвач за забавни имена на ястия, които препращат към различни аспекти от личността на булката, спомени или връзката с нейния партньор.

В зависимост от предпочитанията на останалите момичета е забавен вариант да приготвите храната заедно, като си партнирате по двойки, за да придадете разнообразни вкусове и нюанси на менюто: предястие, салата, гарнитура, основно ястие и десерт например. Помислете кой от вас разполага с най-голямата кухня (и място за хранене!). Пригответе се за забавление докато готвите. Мислете за тази идея като за Деня на благодарността без семейната драма.

Маршрут с любимите места на булката

Планирайте мини екскурзия, като създадете карта на квартала или града. Насърчете членовете на моминската група да опитат любимия млечен шейк на булката, посетете онова място за бургери, където често се отбива или направете кратка спирка в нечий дом за десерти, преди да се съберете на крайната дестинация отредена на любимите коктейли и музика.

Можете да оставите улики по маршрута за подсказки или да изпращате съобщения със загадки в групата за моминското парти относно следващата отбивка. Идеята е да помогнете на булката да изживее отново и за последно любимите си  дестинации или пък заедно да откриете нови такива.

Организирайте Спа ден

Ако личната грижа е от голямо значение за бъдещата булка, тогава организирането на всички да отидат в спа център е забавна и достъпна алтернатива. Проверете за стандартна дневна карта в някой спа център, която осигурява достъп до сауни, зони за почивка, джакузита и много други. Това е чудесен начин да прекарате един ден (или дори една нощ!) с приятели и да се отпуснете напълно преди самата сватба.

За тези, които са малко по-авантюристични или искат да се включат в по-специфичните предложения на спа центъра, разбира се има спа менюта за скраб за цялото тяло, масажи, педикюр, процедури за лице. В този случай не всички на моминското парти ще трябва да отделят една и съща сума.

Направете свои собствени аромати и глътки

Има много забавни домашни дейности, които набират популярност напоследък, включително дейности като да си направите собствени аромати, свещи и коктейли. Необходима ви е минимална инвестиция, за да си набавите нужните съставки и да предложите на гостите си бюджетна възможност с голямо разнообразие от аромати, билки и масла.

Допълнителна полза на непретенциозното домашно парти, разбира се е, че всеки може да се чувства комфортно, да се появи в най-удобните си панталони и да не се притеснява за нищо, а вечерта да се помни години след това.